سوالی که بطور معمول پرسیده می شود این است که “من یک ژنراتور دارم؛ چرا به یک سیستم یوپی‌اس نیاز دارم؟” یا بالعکس “اگر یک سیستم یوپی‌اس داشته باشم، چرا به یک ژنراتور نیاز خواهم داشت؟”
یک سیستم یوپی اس و یک ژنراتور ابزارهای متفاوتی هستند و هر یک بایستی برای هدف خاص خود مورد استفاده قرار بگیرند. مانند هر ابزاری، شما می توانید از یک ابزار اشتباه استفاده‌کنید و در آن واحد کار خود را انجام دهید، ولی نتیجه به اندازه حالتی که ابزار درست را انتخاب می کنید ثمربخش نخواهد بود. سیستم های یوپی‌اس برای قطعی برق در کوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرند و یا به مثابه پلی بین برق‌شهری و ژنراتور استفاده می شود.

شکل 1
سیستم های یوپی‌اس از باتری برای کارکردن در طی مدت قطعی برق استفاده می کنند. بنابراین باتری ها مادامی که قدرتشان تمام نشده است دوام می آورند. باتری ها مدت زمان کارکرد محدودی دارند و علاوه براین گران هستند و نیازمند نگهداری می باشند، به همین دلیل سیستم های یوپی‌اس نیز برای مدت محدودی کار می کنند. این سیستم ها براساس مدت زمان بک‌اپ مشخص طراحی و نصب می شوند. اغلب شما می شنوید برای مدت 15 دقیقه پشتیبانی برق انجام می دهند ولی مدت زمان بستگی به این دارد که چقدر انرژی برای انجام کار مورد نظر نیاز است.
قصد و اهداف هرچه باشد، یک ژنراتور تا زمانی که دارای منبع سوخت است کار می کند و خاموش نمی شود. سیستم یوپی اس تنها تا زمانی که باتری‌های آن انرژی داشته باشند کار می کند. بنابراین می توان نتیجه گرفت، یک ژنراتور می تواند بار روی خودش را تا زمانی که نیاز است تامین کند ولی یوپی‌اس محدود به نیروی باتری هایش می باشد.
ژنراتورها، ابزارهای مکانیکی هستند و دارای موتور می باشند بنابراین چندین ثانیه طول می کشد که روشن شوند و انرژی برق تولید کنند. بهترین انواع آن می تواند در کمتر از 10 ثانیه این کار را انجام دهد ولی زمان 10 ثانیه برای یک دستگاه الکترونیک مدت زمان بینهایت است و نمی تواند تا آن مدت بدون انرژی الکتریکی دوام بیاورد.
اگر قطعی برق بیشتر از چند ثانیه طول بکشد، ژنراتور شروع به کار می کند و برای سیستم یوپی ‍‌اس انرژی تامین می کند. اغلب سیستم های دیگری مانند روشنایی و سیستم های تهویه مطبوع بر روی ژنراتور قرار می گیرند. استفاده از یوپی‌اس برای تامین برق این دستگاه ها شیوه خوبی نیست چون سیستم های تهویه مطبوع مانند کولر و بارهای موتوری در هنگام روشن شدن جریان زیادی می‌کشند که به آن اصطلاحا inrush می گویند. این جریان می تواند باعث استفاده بیش از حد باری یا اصطلاحا overload یوپی‌اس شود و در نتیجه به سیستم بای‌پس منتقل شود و باعث می شود بار در هنگام قطعی برق بدون محافظت رها شود.